viecko

viecko

pondelok 26. septembra 2011

TAJOMSTVO ZAVÁRANINOVÝCH POHÁROV ODHALENÉ!

„Robíte reklamu tradičnej zaváraninovej strave?“ spytuje sa okoloidúca babička dievčat sediacich na zemi. „Ale kdeže! Propagujeme Divadelnú Nitru.“ Všetkým ľuďom na pešej zóne sa od tej chvíle začali zbiehať slinky na festivalovú produkciu.

V pondelok popoludní sa na chvíľu život na nitrianskej pešej zóne zastavil. Kvôli spontánne zorganizovanému flash mobu. Prenikavé pískanie usadilo na dlažbu desiatky dobrovoľníkov pôsobiacich na festivale. Ďalší zvuk predznamenal spoločné otvorenie zaváraninových pohárov, ktoré si dobrovoľnícka família niesla pod pazuchou so sebou. A hor sa do papania! Mňam! Dobrovoľníci roztrúsení na slniečku provokovali tajomnými pochúťkami všetkých dookola. Misia splnená. Bláznivým nápadom a spontánnosti sa medze nekladú. Hlavne keď sa všetci naraz rozhodneme poodhaliť svoje tajomstvá ukryté pod zaváraninovými viečkami.

Ak ste sa ani vy ešte nenajedli dosýta, neváhajte. Otvorte zaváraninové poháre a odhaľte tajomstvá svetoznámych režisérov. Jeden má rád kyslé uhorky, ďalší si oblizuje prsty po utopencoch, iný si pochvaľuje ananás. Tak ako sú rôzne chute autorov, režisérov, scenáristov, dramaturgov, tak sa odlišujú aj chute divákov. Festival však ulahodí každému. Zasadnite s nami za veľký festivalový stôl plný dobrôt!

Monika Necpálová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára