viecko

viecko

sobota 25. septembra 2010

Deti rozbubnovali námestie

Počas prvého dňa Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra 2010 sa uskutočnila ďalšia časť projektu Darujem ti tulipán. Cieľom projektu je rozvíjať prirodzené nadanie slabozrakých a nevidiacich detí spolu s vidiacimi, podporovať ich tvorivosť, fantáziu a zapájať postihnutých do života väčšinovej spoločnosti. Projekt súčasne pomáha odstraňovať predsudky a zábrany vidiacich detí. Handicapované deti zo ZŠI pre slabozrakých a nevidiacich v Bratislave sa stretli so svojimi vidiacimi rovesníkmi, ktorí navštevujú ZŠ kniežaťa Pribinu v Nitre.
Vo výnimočne cennom prostredí nitrianskej Synagógy maľovali a modelovali. Výsledky svojej práce neskôr predstavili na výstave nazvanej Tulipánový autobus, ktorej vernisáž sa uskutočnila o 17.00 h v dnes už historickom autobuse Ikarus pristavenom priamo na Svätoplukovom námestí v Nitre. Okrem workshopu a výstavy deti spoločne absolvovali dve divadelné predstavenia. Divadlo PIKI ich rozveselilo RozKrávkou – hudobnou báchorkou o tom, ako mlieko nielen žalúdok, ale aj zlé na dobré obrátilo. Hudba bola tiež súčasťou hranej interaktívnej rozprávky Divadla Haaf Odvážny Zajko.
Projekt integračných umeleckých a tvorivých aktivít pre slabozraké a nevidiace deti Darujem ti tulipán je jednou z celoročných aktivít Asociácie Divadelná Nitra. Asociácia úspešne realizuje projekt už od roku 2008 s cieľom vytvárať hodnotné a trvalo udržateľné kultúrne a umelecké zázemie i pre handicapované deti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára